24 שעות במלון גליליון – כשפינוק וטבע נפגשים

עם מיקום אסטרטגי בלב עמק החולה, מלון גליליון משנה את תפיסת החופשה בישראל. ומעניק חוויה של רוגע, פינוק ושלווה אבל מהווה גם עוגן לטיולים בגליל העליון.

כשהוקם מלון גליליון, האג'נדה המובילה הייתה להפוך למעין 'הוט ספוט' של טיולי משפחות בצפון, ולעודד משפחות לבלות במלון בתמורה לשילוב תוכן ואטרקציות. בחורף מדובר בסופי שבוע של תוכן שכוללים ביקור והשתתפות באטרקציות משפחתיות מובילות, כאשר במקביל יש גם תכנים לזוגות בלבד. התכנים מגוונים אך משתנים, כדאי לברר מראש.

12:00

אגמון מרקט

טרנד שווקי האוכל לא פסח גם על הגליל, אבל כאן עשו את זה ביג טיים. אגמון מרקט הוא מתחם קולינרי, צמוד למלון גליליון, אשר מציע לקהל תמהיל מגוון של עסקי מזון, אבל לא רק. המרקט הזה בנוי מחנויות ודוכנים שונים ומיוחדים, מוכרים וחדשים וכאלה שנוצרו במיוחד, אבל גם מסעדות. הדגש הוא כאמור קולינרי, וכדי להשביע את כולם מנעד הסגנונות גדול ורחב. יש כאן דוכן פלאפל ושווארמה, גלידריה, חנות שוקולד, פטיסרי, מאפיה, חנות יין, קפה, מחלבה ומה לא. כמה מסעדות פועלות כאן, בסגנונות שונים, ויש כמה חנויות אופנה. המקום מעוצב מאוד יפה, ומושך אליו המוני מבקרים. בכל יום יש לאורחי המקום הטבות והנחות שוות ביותר וכיף לשוטט, לפגוש מוצרים גליליים, ליהנות מטעמים שונים ואווירה קלילה. בסופי שבוע מצטרפים לחגיגה דוכנים של אומנים וניתן לרכוש סל מוצרים בחצי מחיר. תהליך הרכישה הוא כזה שמאפשר להכיר את המקום והמבחר. מקבלים מעטפה עם שוברים, עוברים בין החנויות ואוספים את הפרודוקטים בסל מעוצב, ויש לכם יופי של פינוק לשבת. https://agamonmarket.co.il/

13:00

ארוחת צהרים

את ארוחת הצהריים בחרנו לסעוד בגליאנו, מסעדה איטלקית של השף גיא בן שמחון. המסעדה גדולה ומעוצבת בטוב טעם וחלקה פונה אל הנוף הכי ירוק בחורף. במסעדה יש טאבון גדול שמפיק לחמים, ירקות ותבשילים בבישול ארוך, אבל יש כמובן מיני פסטות, פיצות, מאפים איטלקיים לצד סלטים בשרים ועוד. טעמנו את סלט גליאנו הססגוני, דג לברק עם סוכריות פולנטה שנמסו בפה, ואת הכריך המשוגע – פוקאצ'ה איטלקית במבחר מילויים מפתיעים. http://www.galliano.co.il/

14:30

צ'ק אין

מלון גליליון ממוקם כאמור בלב עמק החולה, על כביש 90 בכניסה לאגמון החולה. מצד אחד הוא משקיף אל הרי נפתלי שמסוככים ממערב וממזרח פרוסים שדות חקלאיים בואכה מורדות הגולן. זהו מתחם יפה שמשתלב בנוף בזכות בניה נמוכה. לובי הכניסה שבו עמדת הקבלה, רחב ואלגנטי, יש מרכז כנסים עם מסך מובנה ענק שנערכות בו הקרנות סרטים. בלב המתחם ממוקמת הבריכה שמוקפת במבנים דו קומתיים ובהם חדרי המלון. למבנים השונים שמות של ציפורים והנוף מהחדרים משתנה, אבל הוא יפה בכל כיוון בזכות מרפסת קטנה שגם מאפשרת ליהנות ממנו. החדרים בעלי גודל זהה, הם רחבי ידיים ויש בהם מיטה גדולה וספה נפתחת לילדים. יש מיני בר ועמדת קפה וחדר הרחצה נוח ונעים וגם בו אלמנטים של ציפורים. המקום מאובזר ברמה גבוהה והתחזוקה מוקפדת. http://www.galilion.co.il/

16:00

ספא

כמלון שנועד לשרת את הגוף והנפש, לספא שניצב בלב העניינים תפקיד חשוב. תפריט הטיפולים כולל את המגוון המקובל, אבל כאן רקחו גם שילובים מיוחדים עם אמבטיות, פילינג ועוד. יש במקום סאונה וחמאם נהדר, ובקבלה יתנו לכם ספוג רחצה וסבון, כדי שתוכלו ליהנות מהחוויה. גם חדרי המלתחות גדולים ויש לובי למנוחה עם כיבוד קל לפני ואחרי טיפול. לשם שינוי בחרתי להתנסות באיורוודה, טיפול עדין מאוד שכולל נסיכת שמן בכמויות ועיסוי מלטף ורך להרגעת הגוף. הוא מגיע בגרסה קצרה בינונית וארוכה – 60-90 דקות לבחירתכם, ונוסך המון שלווה ורוגע.

17:30

הפסקת קפה ועוגה

אין זמן טוב יותר משעת אחר הצהריים לקפוץ שוב לאגמון מרקט, וליהנות מקפה ועוגה 'משובחרים' – דהיינו משובחים ומובחרים. בוונדרלנד פטיסרי תאלצו לשכוח את הדיאטה, לשים את ספירת הקלוריות בצד, ולהתמסר לשחיתות, לתאווה לתשוקה. את הפטיסרי הקימה אשרת סולימני, שהיא גם הקונדיטורית של המלון, והקינוחים שלה לא דומים לשום דבר שאתם מכירים, בעיצובים, בשילובים ובשמות המשעשעים כמו פיסטות. אז טעמנו אותו, קינוח פיסטוק ותות ועוגת גבינה עם שוקולד לבן ורוטב פירות יער.

18:30

בר יין

עוד מקום שחובה לבקר בו הוא חדר טעימות היין של המלון, שפעיל מדי ערב. על מנת להנגיש את תרבות היין מתקיימים בחלל ערבי טעימות פתוחים לאורחי המלון, אך גם אירועים. סביב בר מרכזי הוגשו כמה נשנושים כאשר בכל פעם מככב יין מסוג אחר, אדום, לבן או שניהם, רובם מהגליל והגולן כמחווה של לוקל פטריוטיזם. טעמנו יין אדום ולבן של יקב טפרברג המוצלח, ונהנינו מחלל יפה ואווירה מזמינה.

19:30

ארוחת ערב

אחת החזקות הידועות של מלון גליליון היא הקולינריה, והשף אבי כהן לא רק שמגוון במנות, אלא שגם סגנון ההגשה מיוחד. המזנון אינו גדול מדי, ולכן אין עומס שמבלבל את העין, אבל יש מגוון רחב שמוגש בכלים נאים. לצד הפס של המנות החמות יש בחורף גם מרקים, יש עמדת סלטים קרים, פינת לחמים וכמובן שולחן של קינוחים מעוצבים להפליא. חדר האוכל הוא חלל גבוה ונעים, השירות מוקפד, כחלק מהחוויה, והמנות, שחלקן מוגשות בעיצוב אישי, טעימות לחך ויפות לעין.

20:30

כשהלובי הופך לאולם תרבות

כמעט מדי ערב מתקיים בלובי מופע כלשהו, נדבך נוסף של תרבות מקומית, לרוב מוזיקלית. מול הקהל ניגן ושר זמר מקומי שהנעים את הזמן בשירים משנות ה-60 וה-70. גם הסגנון אגב משתנה כדי לגוון, ובסך הכל האווירה קלילה ונעימה, והבר פתוח.

08:00

שעת כושר

יש כמה אפשרויות לפצוח את היום, אני מעדיפה את זו שכוללת אלמנט של כושר. אם מזג האוויר נעים, כיף לצאת למרחבים ולטבע אבל אם מדובר ביום סגריר גשום, יש במלון חדר כושר קטן. במקום תמצאו כמה מכשירים ובהם הליכונים שיתרונם הגדול הוא בכך שהם פונים מזרחה אל הנוף והמרחבים של העמק. לא חשוב כמה זמן תבלו על ההליכון, העיניים שלכם יבלעו את הנוף ולא תרגישו שהזמן עף

 

09:00

ארוחת בוקר

אין ספק שארוחת הבוקר היא מהטובות שיש, ולא רק במגוון אלא באיכות. שפע האפשרויות כל כך גדול, שיהיה קשה לנסות את הכל בארוחה אחת, אבל זה יעשה לכם חשק לעוד. רבות מן המנות מוגשות בכלים אישיים קטנים, כך שאפשר לבחור מקבץ שכזה ולהתענג על מיני גבינות, ממרחים ועוד. על הפס החם היו מיני שקשוקה, עמדה להכנת חביתות, ואפילו עמדה של וופל בלגי עם כל התוספות והפינוקים. קפה יגישו לכם מהבר לפי בחירתכם, יש המון סוגי סלטים וגבינות, וגם פינת בריאות עם יוגורט משובח,  גרנולה ומיני גרעינים.  תענוג.

11:00

אגמון החולה

בחורף הומה אגמון החולה בעופות, וקולות קרקור העגורים עולים ממנו, אז כדאי לגנוב שעה לביקור מרתק. הסיור המוצלח ביותר הוא בעגלת מסתור אשר נכנסת לשטחי ההאכלה של העגורים, כך שניתן לראות אותם מקרוב מאוד. במרץ מתחילה הנדידה חזרה צפונה של אלפי העגורים שחרפו בישראל ובאפריל חולפים עוד רבבות מאלה שהדרימו לאפריקה ועושים דרכם חזרה. אופציה נוספת לטייל במקום היא לשכור קלאב קאר לשעה של טיול קליל ומהנה ולבקר בתצפיות השונות. בחורף יהיו גם שקנאים, שלל ציפורי שיר וברווזים, בקיץ בעיקר מינים מקייצים ומקומיים.

12:00

קצר ולעניין: כשפינוק וטבע נפגשים

סיימנו 24 שעות,

להתראות,

חיבוקים ונשיקות!

עוד בקטגוריה