24 שעות בסדנת בריאות 'גלילה' 

מה דעתכם לצאת לחופשה מסוג אחר שבה הגוף והנפש שלכם יהיו במרכז העניינים, ותוכלו לשלב גם יוגה וגם תזונה בריאה, גם טיול וגם היכרות עם יצרנים ואנשים מיוחדים בגליל העליון? בקרוב כל הטוב הזה יהיה בהישג ידכם

קדימון: מתחם האירוח "נופי הבשן" בקיבוץ להבות הבשן, יצא בשיתוף פעולה מעניין עם הנטורופתית דינה קינן, ויחד נרקחה "גלילה" סדנת בריאות מיוחדת אשר משלבת שלל פעילויות הנוגעות באורח חיים בריא בתיבול חוויות גליליות אותנטיות. הסדנא מותאמת לזוגות או לנשים, ונמשכת 3-4 ימים. הנה טעימה של 24 שעות של קדושת הגוף והנפש.

15:00

קבלת פנים וצ'ק אין

מתחם האירוח בקיבוץ שכולל 27 יחידות, מאוד מזמין בטיפוח וביופי. הגינון משמח את הלב והעין, פלג מים קטנטן זורם בין הבקתות והמדשאות והופך את זה להכי פסטורלי שיש. יש בנופי הבשן וילות גדולות שבהן שני חדרי שינה סלון ומטבח עם פינת אוכל, או בקתות עץ הכוללות מטבחון ופינת אוכל, חדר שינה לילדים ומרפסת עץ גדולה. הצ'ק אין כולל קבלת פנים והסבר כללי על הסדנא וכך גם הכרנו את טלי נבו מנהלת המתחם ודינה קינן – המלווה המקצועית.

 

16:00

סדנת מתוקים בריאים

רעיון הבריאות ואורח החיים הבריא, הוא לב הסדנא שעוסקת לא מעט גם בתזונה, לכן סדנת המתוקים הבריאים של דינה, היא הזדמנות להתוודע לאלטרנטיבות איכותיות שיאפשרו לכל אחד ליהנות גם מקינוח מתוק אבל לא במחיר קלורי גבוה של סוכר לבן ופחמימות ריקות. בסדנא הזו התייחסה דינה לחסרונות השימוש בסוכר לבן, אבל גם הציעה פתרונות חלופיים שנותנים מענה מתוק אבל לא הרסני. בתוך דקות היא הכינה מעין פרליני שוקולד מקקאו שמן קוקוס וסירופ אגבה, יצקה לתבניות והקפיאה, ואחרי שהתמצקו ויצאו למגש, נראו יפים והיו פשוט נפלאים! אחר כך היא הכינה סורבה פירות יער מחומרי גלם בריאים בלבד ובנוסף הכינה מבעוד מועד עוגיות גרעינים ופיצוחים וכדורי תמרים עם אגוזים וקוקוס. למרות שדינה ערכה פרזנטציה ולא התנסינו בעשייה, עצם הפשטות הייתה העיקר, וכמובן שגם טעמנו כדי להתרשם וקיבלנו מתכונים ליישום בבית.

 

18:00

ארוחת ערב

כדי להשלים את התמונה הארוחות במקום צמחוניות ויש בהן דגש על מרכיבים בריאים. ארוחת הערב כללה מרק, פשטידות והמון סלטי ירקות טריים ומגוונים לצד טחינה, נבטים ממרחים וכמובן פירות לקינוח.

19:30

פעילות

כדי להעשיר ידע וחוויות יש מדי ערב פעילות כלשהי. זה יכול להיות הרצאה של דינה, המדברת על משמעות ה'אתחול' וה-RESTART  לגוף והנעה מחדש בנשימה, בהודיה או בתזונה, או סדנת צלילים מרפאים של קארן לוגסי מאמירים המנגנת על שלל כלים ועוד. הרעיון הוא להיפתח, לשיטות ותפיסות ולהרחיב אופקים.

21:00

שיעור יוגה

כל ערב במהלך הסדנא מתקיים שיעור יוגה בהנחייתו של גלעד הוימן. התרגול בשעה שכזו, מרגיע את הגוף לאחר היום הארוך ומכין אותו לשנת היופי. את השיעור קיימנו בחוץ על הדשא. גלעד פרס מזרונים במעגל הסביר לנו את שיטתו וערך לנו תרגול לא מורכב מדי. הדגש מבחינתו הוא לעשות מה שאפשר, לא להגיע לכאב חריף, אלא לכאב נעים.

07:30

תרגול צ'יקונג

עוד דרך להתחיל את היום באיזי ובשלווה היא באמצעות שיעור צ'יקונג. זוהי שיטה של מיומנות אנרגטית שמקורה בסין, מעין מדיטציה שדורשת התחברות לגוף מתוך אמונה שהדבר יניע בו אנרגיה. לדברי יאן כהן, המדריך, עבודה עם אנרגית המקור היא דרך להכיר את עצמנו ויש לה גם יכולות ריפוי. תרגול הבוקר מכונה 'חיות מעוררת' – AWAKING VITALITY וצ'יקונג מתאים לכל אחד, לא נדרש ידע קודם או גמישות, כושר או הכנה של הגוף, רק לבוא עם ראש פתוח ולמלמל את המנטרה "האו לה" שמשמעותה – הכל טוב וזה רק הולך ומשתפר. אמן!

 

08:30

ארוחת בוקר

לעומת בתי המלון הגדושים, ארוחת הבוקר כאן צנועה הרבה יותר, אבל עשירה ומגוונת מספיק. המון סלטים וירקות טריים, חביתות, דייסה, יוגורט וגרנולה, לחם בריא ופירות. שני הבדלים גדולים הם היעדר הגבינות – מתוך אידיאולוגיה ופינת השייקים הירוקים שהיתה מרעננת. דינה הכינה שייק מעלים ירוקים, פירות, מלפפון, טחינה, בננה ולימון וזו הייתה פתיחה מצוינת ליום של בריאות.

09:30

סדנת ליקוט

כשלילך מוצפי קיבלה אותנו, היא נראתה כמו ילדת טבע, דקיקת גזרה וקלת רגליים. לילך לקחה אותנו לטעימה של סדנת ליקוט בחורשה בפאתי הקיבוץ. הסדנא שלה מתפרשת על פני כמה שעות וכוללת סיור בשטח, איסוף צמחים/עלים/פירות/זרעים ובסוף מפגש בישול משותף עם מרכיבים נוספים שהיא מביאה מראש וביחד מכינים ארוחת צהריים טבעונית בשטח. מי ששבוי בתפיסה שליקוט עושים רק בחורף יופתע. הטבע מסביב לקיבוץ היה מלא חיים אבל גם מלא בפירות, בעלים ובזרעים שונים. שוטטנו בחורשה בכיף, הגענו לפלג מים קטן ומתוק, ובעיקר ספגנו מהידע הרחב שלה. לילך טוענת שיש 'סופר הכל חינם של הטבע' אבל מדגישה שהליקוט נועד להעשרת התפריט. בין היתר היא השמיעה את שני החוקים החשובים בליקוט: לכבד את הטבע ולקטוף מעט ממה שיש הרבה, ובעיקר לא לנסות משהו שלא מכירים. הליקוט לדבריה הוא גם מעבר פאזה, מעין פסק זמן שמאפשר להאט קצב, לחוש ולהתבונן. ומה מצאנו? צלף קוצני שנותן ניצנים למאכל, זרעי גדילן, פירות של אשחר, עלים של צמח תואם סלרי, זרעי חרדל ועוד. היה מרתק!

 

11:30

יום שוק גלילי

טעימה נוספת של סדנא מיוחדת עשתה לנו איילת שנהב מקיבוץ שדה נחמיה. איילת שעסקה בעברה בעיצוב ובאופנה, עשתה מהפך, עברה לגליל ולמדה איורוודה – שיטת תזונה הודית. ולמרות זאת היא עדיין נראית אופנתית ומטופחת ואישיותה השמחה כובשת. איילת עושה סדנאות אוכל אבל גם מוציאה טיולי 'יום שוק' שבהם היא עוברת עם המטיילים בחמש תחנות גליליות של יצרנים וחקלאים, ובסוף חותמת את החגיגה בארוחה על טהרת האיורוודה. כל מטייל מקבל סל שאותו הוא יכול למלא לאורך היום, והתחנות מגוונות. אנחנו ביקרנו בשדה אליעזר במשק של נבו כהן המגדל זיתים ומייצר שמן זית. החווה היא מקום מיוחד במינו בזכות מבנים עטורי פסיפסים ססגוניים שמקשטים כל פינה. נבו, דמות ציורית בפני עצמו, עוסק בתחום כבר 30 שנה, והוא הסביר על איכויות השמן שלו, ונתן  לנו לטעום שמן, טחינה זיתים ועוד. החווה הגדולה משתרעת על 50 דונם, נראה שנבו בחר באורח חיים מקראי משהו, אבל המוצרים שלו משובחים וטעימים.

 

13:30

זמן חופשי ומפגש סיכום

פרק הזמן הפנוי נועד למנוחה או לטבילה בבריכת הקיבוץ אבל גם לפגישות אישיות. דינה מקיימת עם כל משתתפי הסדנא פגישות אישיות קצרות שמטרתן להכיר ולנסות לסייע – לכל אחד בתחום הנדרש. כיוון שלא מדובר באבחון מעמיק אז השיחה קלילה, היא שואלת כמה שאלות מנחות ויש מקום לדיון פתוח. את הסדנא מסיימים במפגש מסכם, שמחבר את השיעורים והחוויות.

סדנת גלילה תצא לדרך באוקטובר 2018 לפרטים ולהרשמה:https://goo.gl/NjEb3W

15:00

קצר ולעניין: חוויה של בריאות מהגליל

סיימנו 24 שעות,

להתראות,

חיבוקים ונשיקות!