24 שעות בפסטיבל 'בשביל היין' בצפון: סיורים, טעימות, סדנאות ואירועים.

בשנת 2010 יצא לאוויר העולם פסטיבל יין קטן ומקומי שעשה את צעדיו הראשונים בראש פינה, משך חובבי יין והפך למסורת. מאז הוא גדל ומתפתח ומדי שנה מתרחב ההיצע. את הפסטיבל מובילה הרשות לפיתוח הגליל והוא כולל 81 יקבים ועוד עשרות אירועים, פעילויות, סיורים, ירידים ועוד. הנה טעימה משכרת מפסטיבל צבעוני שעושה טוב לגוף ולנפש.

11:00

יקב שדות

מושב שדה יעקב נמצא באזור העמקים, אבל זה לא מפריע לו להיות חלק מפסטיבל היין בזכות יקב שדות המקומי. היקב ומרכז המבקרים, שוכנים בפאתי המושב והדבר הראשון שרואים הוא את הנוף המרהיב מהמרפסת של כרמים ומאגר מים גדול. היקב הוא חלק ממשק חקלאי משפחתי של משפחת לוי שעשתה את הבלתי אפשרי ונטעה כרמי יין בעמק החם. הפיילוט הצליח ולאחרונה ניטע כרם נוסף כך שהתוצרת תלך ותגדל.

מרכז המבקרים מציע סיור ביקב עם טעימות יין (בקניית בקבוק התשלום מתקזז), והיקב טובל בכרמים של עצמו כך שהתפאורה מושלמת. חוץ מזה פועל בו גם בית קפה חלבי עם מנות קלילות של סלטים, גבינות, דגים, כריכים ועוד, שכיף לנשנש ליד היין. ישבנו על המרפסת הצופה אל הנוף, רועי מזג לנו שלושה יינות לטעימה, ובריזה נעימה ליטפה בזמן שנשנשנו גבינות, לחמים וירקות.

13:00

חוות יקב מייסטר

כבר בכניסה לחווה של יקב מייסטר הידוע, שמתי לב לשינוי קונספטואלי – בקטע טוב. ב-2014 שכרו את המקום הדר גרוך בן זוגה ואחיו ושברו את המסורת המקומית. המתחם ששטחו 60 דונם, שודרג והוא משמש כיקב אבל גם לאירוח, לאירועים ואפילו ללינה באוהלים, בחאן או בקרוואנים. לבו של המקום היה ונשאר היקב יוצא הדופן שנמצא במערה שנתגלתה בשטח בראשית שנות ה-90. בזכותה הגילוי הבין הבעלים דאז שיש פוטנציאל ונטע ענבי יין. הדר למדה ייננות ומייצרת חמישה סוגי יין אז אפשר להגיע לסיור וטעימות. לקבוצות יש אירוח מלא ולמבקרים אקראיים יש אפשרות להזמין במקום פלטת גבינות, לחמים ויין כמובן. בימי שישי המקום פועל כמו בית קפה ופתוח עם תפריט מלא.

לצד זאת מתקיימים כאן פסטיבלים ואירועים מיוחדים מלאי אקשן, ודוגמא לכך חיכתה לנו בלב המתחם. שף איתי כהן מ'מי השף' שביסוד המעלה, הדגים בישול איטלקי ומול עינינו המשתאות הכין בצק פסטה, רידד לרצועות דקיקות ופרס לפסי פטוצ'יני יפים. את הריח אי אפשר להעביר וגם לא את הטעם של הפסטה והרטבים, הסלטים הלחמים והממרחים, אבל מבטיחה לכם שהיה מצוין והשילוב עם היין המקומי היה אש. בימי הפסטיבל מתקיימים כאן שלל אירועים ססגוניים.

https://www.meister-farm.co.il/

15:00

יקב הר אודם

היקב של משפחת אלפסי ממושב אודם מחזיק בשני תארים מעניינים, וזהו היקב הגבוה בארץ עם הכרם הגבוה בארץ. המשמעות היא שמדובר בחלקות כרמים שבזכות האקלים המקומי מניבות ענבים איכותיים שהופכים ליין איכותי. גם יקב אודם הוא יקב משפחתי שבו לצד מיכאל אלפסי האב, עובדים הילדים ואפילו בני זוגם, כל אחד ותפקידו. במרכז המבקרים היפה אפשר לראות את העבודה ביקב מבעד לזגוגית גדולה ולהתרשם מהתעודות שעל הקירות והפרסים שבהם זכו יינותיהם. אל תפספסו הסבר וטעימות יין, ואפשר בתיאום מראש לצאת לסיור בשטח בחלקה 1060. היקב הזה הוא מהגדולים באזור, מייצר 100,000 בקבוקים בשנה, אך שומר על חמימות ביתית.

בפסטיבל 'בשביל היין' יתקיים בשטח היקב אירוע הסיום עם דוכני יקבים, אוכל מוסיקה ודיג'י שיקנח במסיבה סוערת. http://www.harodem.co.il/

17:00

הוילג'

רשת מלונות 'מטיילים' שפרוסה בגליל העליון והמערבי, לקחה בסוף שנת 2016 את מתחם הוילג' שהיה נטוש תקופה ארוכה והפכה אותו לפנינה.  המלון משתרע על שטח אדיר של 80 דונם ויש בו 80 יחידות אירוח וים של שטחים פתוחים. המיקום שלו אסטרטגי לא פחות, סמוך לנקודה החיבור של נחלי הגליל שהופכים לנהר הירדן כך שהוא מוקף כולו בטבע גלילי.

מרחבי המלון מטופחים מאוד יש גן שעשועים, מדשאות, גינת צמחי תבלין וליד הקבלה וחדר האוכל גם בריכה גדולה. שני שערי יציאה מובילים לשבילי הירדן ואפשר לצאת מאחד לשוטט לאורכם, להתרענן ולחזור מהשני. והחדרים? מאוד נחמדים ומתאימים לזוג + 3. בכל יחידה יש פינת 'סלון' עם ספה וכורסא שנפתחות לילדים. מקלחת גדולה ונוחה ובחזית פינת ישיבה ומדשאה פרטית.

בשלב הצ'ק אין מקבלים האורחים תיקיית מידע עם מפת המקום, אטרקציות ומסלולי טיול, וכן רשימה של מסעדות בסביבה והטבות. כדי להכניס עניין יש גם דפי משחקים משפחתיים ומשחק אתגר בנוסח 'חפשו את המטמון' ומדי ערב מכריזים על הזוכים! עוד עורכים במקום טיולים מודרכים, סיורי עששיות, ופעילויות כמו סדנאות יצירה, קומזיץ ועוד. אגב המלון ידידותי לכלבים אז גם הם מוזמנים.

עוד על המלון 

20:00

אמרו 'צ'יז'

כמה דקות נסיעה מהוילג', במושב בית הלל הקרוב, תמצאו את מסעדת Cheese, מסעדה איטלקית נהדרת. רועי גרבר היזם, הגיע לגליל כסטודנט, וכחובב בישול הכין ומכר לפרנסתו פיצות. עם הביקוש קנה תנור והרחיב את הפעילות ובהמשך פתח מסעדה קטנה. יחד עם אחיו וזוגתו שהפכו לשותפיו שיפצו, השתפרו תוך כדי תנועה והפכו את המקום לממתק פופולרי באזור. המטבח הוא איטלקי גלילי עם נגיעות ים תיכוניות שמזכירות לנו את מרחב הלבנט שבו אנחנו חיים, ויש גם רמזים לבישול מולקולרי. האוכל מגוון ומעניין וטעים להפליא. הלכנו על סלט סנט מור וסביצ'ה לברק לפתיח, המשכנו עם סלמון צרוב על קרם שורשים וקינחנו במוס לימון שהיה ממש קשה להרוס מפאת עיצובו המרהיב. מסביב היו חבורות ומשפחות שחגגו והייתה אווירה שמחה. בקיץ  נעים לשבת בחצר הגדולה, בחורף יש תנור עצים כיפי, היה קשה להיפרד.

07:30

טיול וארוחת בוקר

אחרי קפה של בוקר יצאתי לתור את הסביבה בטיול קליל לאורך הירדן. מזג האוויר היה מושלם ובנקודות הגישה למים יכולים האמיצים לטבול, שימו לב שכאן האחריות היא על המתרחצים.. אם בא לכם מסלול טיול ארוך יותר אפשר לצעוד דרומה אל טיילת הירדן הסמוכה לקיבוץ עמיר. כשחזרתי למלון, חדר אוכל גדול קיבל את פני, כולל מרפסת שפונה לבריכה. ארוחת הבוקר הייתה נחמדה מאוד, וכללה את כל המרכיבים של ארוחת בוקר ישראלית: מגוון ירקות, ביצים, גבינות ויוגורט, קורנפלקס ומכונת קפה. שולחנות ההגשה והמזנון היו בסגנון כפרי והסדר והניקיון שלטו בכל והייתה ארוחה טובה ומשביעה.

10:00

יקב ראי

הנסיעה עד לכפר ראמה הצדיקה את המאמץ, כי המפגש עם אדיב דוחה היה מרתק. אדיב, פיזיותרפיסט במקצועו, למד בבולגריה ואף הכיר שם את אשתו. בטיוליו נחשף לאנשים שהכינו בבית יין או ראקי (אלכוהול מזוגג) ונדלק. הוא למד את התהליך וכששב ארצה התחיל להכין יין, ראקי ועראק. יחד עם אשתו הם פתחו גם מסעדה עם אוכל ערבי גלילי ובולגרי, שילוב הורס של טעמים וניחוחות יצירתיים. אדיב ערך לנו סיור ביקב, זכינו לטעימות של בלנד ומוסקט אדום וראינו את מכונת הזיקוק. אחר כך הוגשו לשולחן טעימות של מנות מאפיינות מהמסעדה, בנדיבות וביצירתיות נהדרת. אפשר להגיע לכאן לארוחת צהריים וליהנות מהנוף היפה הנשקף  מבעד לזגוגיות המסעדה, ולהתענג מכל העולמות שהאוכל מייצג.

http://www.rai.co.il/

15:00

פסטיבל 'בשביל היין' יתקיים השנה בין התאריכים 29.5-21.6 ויהיה עשיר וגדוש באירועים ומאות מוקדי פעילויות. כל הפרטים, התכנייה, המופעים והירידים, כולל מפת היקבים, באתר הפסטיבל:  wine.galil.gov.il

קצר ולעניין: שילוב מנצח של יין בצפון

סיימנו 24 שעות,

להתראות,

חיבוקים ונשיקות!

עוד בקטגוריה