24 שעות בפסטיבל דרום אדום

הוא מגיח לעולם פעם בשנה, ומביא אתו רוח אדמדמה רעננה, אבל פסטיבל דרום אדום הוא רק תירוץ להגיע לנגב המערבי, ליהנות מהמרחבים ומהאנשים שעושים אותו למה שהוא – כל השנה. טיול אופטימי

במשך חודש אחד בשנה, הופך הנגב המערבי למקום עלייה לרגל למטיילים, שנוהרים אחר פריחת הכלניות המרהיבה. זהו פסטיבל של טבע וטיולים אבל גם של אוכל, של אקסטרים, של אטרקציות, הופעות, תרבות, ספורט ועוד. בכל שנה יש נושא שמוביל והשנה זו הקולינריה המנצחת בדגש על בשלנים טרנדיים שידגימו הכנת מנות שמתחברות לאזור בכמה נקודות מפתח במרחב. שימו לב שסופי השבוע מאוד עמוסים, לכן כדאי להגיע באמצע השבוע כמה שניתן, ותיירנים רבים יהיו פעילים במתכונת הפסטיבל גם בימי שלישי.

09:00

טחנת 'קמח הארץ'

טרנד האוכל הגיע גם לטחנת קמח הארץ שכחלק מהגל ייסדה שורת סדנאות אפייה מגוונות. אמנון ברזין, הבעלים, מספר על סדנאות של לחמים מכל העולם כולל בגטים צרפתיים וכן לחמי מחמצת שהם המילה האחרונה בזרם של התזונה הבריאה. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב אך גם לאנשי מקצוע והוא גם מארח אופים מן העולם שמעבירים השתלמויות בנושאים שונים. בטחנה נטחנים כמה סוגי קמח, יש יבוא של קמח וחומרי גלם מיוחדים וכמובן מכירה לקהל. מי שמגיע מקבל הסבר ואפשר לראות מבעד לזכוכית השקופה את מטחנת האבן המסורתית אבל גם את המטחנה המודרנית. בימי הפסטיבל יערכו בימי שישי הדגמות של אפייה כולל כיבוד קל שעיקרו מיני לחמים ומאפים לצד מטבלים.

http://www.kemah-haaretz.co.il/

10:30

קטיף תותים

רמי טרבלסי הוא חקלאי יצירתי, שזיהה את הפוטנציאל בתיירות חקלאית והנגיש אותה באופן ידידותי למטיילים באזור. המשק שלו במושב תקומה גדול ורחב ובו הוא מגדל מבחר גדול של מוצרים החל משתילי ירקות דרך תותים, אבוקדו, הדרים ואפילו אננס ישראלי איכותי. רמי פתח את אחד מבתי הרשת לקטיף תותים תלויים שזו חוויה מתוקה להפליא. כל משתתף מקבל סלסלה אך גם יכול לאכול כרצונו. מה שמיוחד בשטח הוא שבצד אחד התותים גבוהים ומתאימים למבוגרים ובצד השני נמוכים יותר – עבור ילדים ובעיקר שהתותים אינם מרוססים. בסככה הצמודה הוא יצר מתחם שבו הוא מציע דוכני מכירה של מוצרים שונים, אבל יש שם גם דוכני מזון (בתשלום), פעילויות יצירה ועוד. מכאן יוצא גם סיור חקלאי מדליק עם טרקטור ועגלה. בסיור מבקרים בחלקות האננס ולומדים איך הוא גדל ושומעים על המשק, על גלגולו של צמח משלב השתיל עד לקטיף ועוד. המקום סגור בשבת ואם תגיעו באמצע השבוע – תרוויחו אינטימיות ורווחה.

https://mesheq77.co.il/

12:00

טיולי כלניות

את המפגש הראשון שלי עם תופעת הכלניות ההמוניות אני לא אשכח לעולם, והמראה המופלא הזה חקוק בי עד היום, אבל מדי שנה אני משחזרת את החוויה ולא מוותרת. אחד המוקדים המומלצים לטיולים ופריחה הוא בחורשה קטנה של קק"ל בצומת סעד – חניון ורמולן. כבר בינואר פרצו ראשונות הכלניות בראש מורם אדום וגאה. זוהי חורשה לא גדולה עם מרחבים בין העצים כך שאפשר לשוטט ולטייל בשטח. קטע אחד בחורשה מונגש באמצעות דק עץ ששודרג בשנים האחרונות ומהווה אמצעי הגעה לנקודת התצפית שבחלק המערבי. הטיול בחורשה מאוד נעים, רוח קלה התבדרה בין העצים והכלניות התנדנדו כשיכורות מיופי. זה המקום להזכיר שרצוי לא לרדת מהשבילים כדי לא לרמוס אותן, גם אם ממש מתחשק סלפי עם כלנית. ועוד פרט חשוב, שימו לב שבחניון אין פחי אשפה. מסתבר שבארץ כמו בעולם, יש מגמה להוציא את פחי האשפה והיערות כי יש לנוכחותם לא מעט חסרונות. בואו עם שקית אשפה וקחו אותה אתכם.

15:00

ארוחת צהרים

מסעדת SINS שבצומת גבים, היא המסעדה הכי תל אביבית שיש באזור וזה בדיוק מה שזולי יונגיושי רצה לעשות, להביא לנגב את טעמי החטאים של העיר הגדולה. זולי הוא שף שעבד במגוון מסעדות אך בחר בשנת 2014 לעזוב הכל ולעבור לגור בנגב. מסעדנות הייתה כמובן האופציה האולטימטיבית ומאז הוא כאן. הלוקיישן התחלף פעם אחת, אבל התפריט הבסיסי – גריל ופירות ים, נותר כשהיה, אם כי יש לו גם אופציות צמחוניות וטבעוניות. חוץ מזה שמדובר באיש שיחה נעים (וסביר להניח שהוא יצא לשוחח גם אתכם), הוא מוכר במרחב ועושה המון למען הנגב המערבי, וכך אסף חברים אבל גם לקוחות. מלבד לחם מכינים כאן הכל, והוא משתדל להשתמש בתוצרת מקומית כולל ירקות יין ועוד, אך מביא גם דליקטסים שונים שמוצעים למכירה. התפריט מגוון יש כאמור מיני בשרים ופירות ים, פסטות מעניינות, סלטים, המבורגרים מיקסים וכמובן קינוחים. ניסיתי כרובית וסלט קיסר, רביולי ערמונים ופאי לימון מפתיע. האוכל מעודן, מוגש יפה ובמנות נאות. המסעדה גדולה אבל המחירים לא תל אביביים.

http://sins.rest.co.il/

 

16:30

אירוח כפרי ניר עם

תיירות ניר עם פעילה ובועטת מאז סוף שנות ה-90, ועל אף שמדובר באירוח קיבוצי פשוט, יש משהו נעים באווירה הכפרית שבמתחם, שהזכירה לי טיול שנתי. 23 חדרים יש בו, מכמה סוגים וכמה גדלים, חלקם מאוד בסיסיים, חלקם שודרגו ושתי יחידות חדשות נוספו בראשית 2018. במרחב שבין החדרים יש מדשאות עם כסאות ושולחנות וערסלים, ביחידות יש אמצעי בישול בסיסיים: מקרר, מיקרוגל וכמובן ערכת קפה וכלים, וזה מתאים מאוד לרוכבי אופנים שמגיעים לכאן המון ולמשפחות מטיילות. איציק איבו שיזם את מפעל התיירות בקיבוץ, עדיין מנהל את המקום ואף עורך סיורים בקיבוץ ובסביבתו הקרובה (בתשלום ובתיאום). לידיעת שומרי המסורת – יש גם בית כנסת.

מלונית ניר עם בפייסבוק

20:00

ארוחת ערב ובילוי

בקיבוץ ניר עם יש מוסד מיתולוגי מוכר – הגרין פאב, פאב ומסעדה שפעיל המון שנים ומהווה אבן שואבת למקומיים ולאורחים. מדי יום בין השעות 19:00-21:00 הוא משמש כמסעדה ומגיש מנות לא מתוחכמות אך כאלה שמתאימות למשפחות ולילדים. תמצאו כאן המבורגר, שניצל, פיש אנד צ'יפס ופיצות, לצד סלטים ושלל תוספות. פשוט אך בנדיבות. אחרי 21:00 הוא משנה פניו ואווירת צ'יל משתלטת על המקום עם מוזיקה טובה, שלל משקאות ופה ושם גם הופעות.

http://www.greenpub.co.il/

08:00

להתחיל את הבוקר

בתיירות ניר עם לא מגישים ארוחות בוקר, אולם בחדר יש אמצעים בסיסיים להכנת שתייה חמה וכן מקרר, מיקרוגל (בחלק מהחדרים) וקומקום חשמלי. אם תבקשו תקבלו גם פלטה חשמלית לבישול, מיקרוגל אם צריך והשלמות קטנות כמו כוסות וסכו"ם. כלי בישול אין, אז צריך להתארגן מראש על סיר/מחבת/קערות וכדומה, ואם שכחתם משהו תוכלו להשלים במרכולית שבקיבוץ או באחת החנויות בשדרות שרחוקה חמש דקות נסיעה.

 

 

09:00

הפסטיבל יתקיים השנה במשך חמישה סופי שבוע, בין התאריכים 31.1- 2.3 ויכלול היצע רחב של פעילויות. לפרטים נוספים חפשו באתר הפסטיבל: https://daromadom.habsor.co.il/

קצר ולעניין: אדום אדום

סיימנו 24 שעות,

להתראות,

חיבוקים ונשיקות!

עוד בקטגוריה