24 שעות בפסטיבל ים של גליל מערבי

הוא חוזר מדי שנה במאי, בסופי שבוע מלאים בפעילויות, אירועי ספורט, טיולים ומופעים, אבל פסטיבל ים של גליל מערבי הוא רק עוד תירוץ טוב לטייל באזור וליהנות מכל הטוב שהוא מציע.

16:00

טיול ריקשה

תחנה ראשונה: קיבוץ עברון ומפגש עם אייל  מ'ארד גרופ' שהפך לול ישן למיזם תיירות. תחת קורת גג אחת הוא קיבץ כמה אטרקציות, חלקן לא שגרתיות, ואפשר לבחור אחת או יותר.  התלבטנו בין טיול ריקשה לרכיבה על אופניים, ובסופו של דבר בחרנו בריקשה כדי לחוות טיול בסגנון אחר ובעיקר כי אחרי סערת גשמים, היו השבילים מלאים בבוץ. לאייל שתי ריקשות שמתאימות לזוגות, וכשהוא מדווש בכיף, יצאנו לסיור בשטח. אייל הפליא לספר על הקיבוץ, על הכפר השכן ועל החקלאות. עברנו בגן הבנים, ליד מטמנת האשפה שהפכה לענף כלכלי, וכשאין בוץ אפשר גם להיכנס לשבילים במטעים וליהנות מטיול טבע מרגיע. מי שמעדיף טיול אופניים – בשמחה, אפשר לצאת לטיול מודרך או לשכור אופניים ולהתגלגל עצמאית בשטח. למשפחות החוויה נהדרת כי יש לו מגוון של אפשרויות החל מאופניים לילדים דרך אופני טנדם למבוגר וילד, המשך בחד אופן לילדים שמתחבר לאופני מבוגרים ועד ריקשות לשני ילדים שמתחברות לאופניים או כסאות קדמיים ואחוריים. ואם לא די בזה, אז באחד החללים במתחם הוא מפעיל מרכז הדרכה לירי בחץ וקשת ומי שמתעניין בקיבוץ של פעם גם יכול להצטרף לסיור 'סובב עברון'. אייל הוא יזם בנשמה, לא נח לרגע, ממציא את עצמו שוב ושוב, ובעיקר מרחיב את היצע האטרקציות ומתאים אותן לביקוש.

www.aradgroup.org.il

18:00

ביקתפוז וקלמנטינה

מתחם האירוח של מאיר וייס ממושב לימן, נמצא בלבו של פרדס וכולל  שש יחידות לזוגות ומשפחות ואנחנו התארחנו בסוויטת הדרים, הגדולה שבהן שבנויה כמו בית עץ על כלונסאות לגובה (אחת משתיים בסגנון). יש ביחידה כמה אלמנטים אינדונזים כמו דלת הכניסה ושני הפסלים שלצידה ובפנים היא עטופה בבמבוק שמשרה אווירה כפרית. בחדר יש ג'קוזי גדול וסאונה פרטית – תוספת נחמדה לחורף, חדר הרחצה גדול ונוח ובמטבחון גם מכונת קפה. בשולי המתחם יש אזור נופש עם בריכה ולצידה HOT TUB וסאונה נוספת ושולחן ביליארד ופינג פונג. לכל יחידה יש מרפסת עם ערסל ופינת ישיבה ואכילה. האירוח לא כולל ארוחת בוקר (בתוספת תשלום).

www.resort.co.il/zimmer/biktapoz-clemantine

19:00

סיור עששיות בראש הנקרה

רגע אחרי שקיעה, כשהשמיים נפרדים מצבעי הכתום והורוד, וחשיכה יורדת – זה הזמן לסיור עששיות בשמורת הטבע המיוחדת של ראש הנקרה. הנקרות נוצרו בתהליך ארוך שנים שבהן המים התנפצו בסדקי הסלעים, המיסו אותם ויצרו מערות ומחילות קסומות. המראה שלהן משתנה כל יום וכל שעה, והאור שחודר פנימה יוצר משחק של השתקפויות וגוונים, כך שלא חשוב מתי מגיעים – תמיד יפה כאן. הגישה היא באמצעות רכבל שגולש מראש הצוק. הנסיעה קצרה, הגובה מרשים והנוף אלוהי. סיורי העששיות מתקיימים בחגים ובחופשות ומאפשרים הצצה לתופעת הטבע בשעות לא שגרתיות וזו חוויה מרגשת שמתאימה לכל המשפחה. המדריכים מספרים על היווצרות הנקרות ומדוע מכל המקומות זה קורה דווקא כאן, צועדים על מסילת הרכבת המנדטורית, שומעים על ליל הגשרים וצופים במיצג אורקולי. הסיור נמשך כשעה ורבע ומתאים לכל גיל ברישום מראש.

rosh-hanikra.com

20:30

ארוחת ערב

מסעדת הצוק בראש הנקרה היא מסעדת שף שפתחו מאור מלכה ואריק דניארו ומציעה מטבח ים תיכוני בשרי. המסעדה כשרה, ואחרי הרבה שנים של תחלופה במקום היא שומרת על יציבות וזה מעודד. המקום גדול וצופה אל הנוף הפנורמי ההורס של ראש הנקרה וחוף אכזיב, אבל בביקור ערב צריך להסתכל פנימה. המסעדה מעוצבת בחן רב, השירות נהדר והאוכל נפלא. התפריט כולל מנות קלאסיות לצד מיוחדות, קרפצ'ו וסיגר ממולא במעורב שמכינים במקום, ניוקי פטריות וערמונים לצד בס על אורז וירקות ויש גם בשרים, דגים ועוד. כל מה שהוגש לשולחן היה טעים וניסינו גם את בירת הבוטיק המקומית, אבל השוס של המקום הוא ארוחת הטעימות, שכוללת כמעט את כל התפריט, והופכת למעין הצגה של כמה שעות וחגיגה קולינרית מטורפת. בואו רעבים!

www.hatzuk.co.il

08:00

בוקר טוב!

אחרי קפה קטן של בוקר, יצאנו לטיול קצר בסביבה. הנחלות במושב גדולות, אז סיירנו בשולי הפרדס ואחר כך בשולי המושב וחזרנו בדיוק בזמן כדי להתארגן לתחנה הבאה.

09:00

טרקטורוני הצפון

אין כמו לפתוח את היום בטיול אקסטרימי בטבע, וכך פגשנו את מיכל ואופיר קרופרו, הבעלים  של טרקטורוני הצפון. יש להם רייזרים ל-2-4 נוסעים וגם ילדים מגיל שנתיים יכולים להצטרף לחוויה המשפחתית. המדריך שלנו היה נהוראי בן המושב, שמכיר את השטח כמו את עצמו. אחרי שהסביר לנו איך לתפעל את הכלי (פשוט פשוט פשוט), קיבלנו חליפת סערה נגד בוץ ומים ויצאנו להרפתקה. טרקטורוני הצפון מציעים כמה סוגי טיולים החל משעה ועד 3.5 שעות בנהיגה עצמית. כל אחד באזור אחר ובסגנון אחר, אבל המכנה המשותף הוא ההנאה. המטרה שלנו הייתה חורבת עקודים, ואחרי נסיעה מנהלתית בכבישי גישה, נכנסנו לשטח והכיף התחיל. הרייזר הוא כלי שובב, יציב וחזק, בעל יכולת עבירות מצויינת כך שדילגנו על סלעים בקלות, התבוססנו בבוץ בלי לשקוע ונהנינו עד כלות. כשהגענו ליעד עצרנו להפסקת קפה ונשנוש מתוק בטבע. חורבת עקודים היא אתר היסטורי לא מוכר בעליל. בשטח נותרו שלל מבנים ובהם בורות מים, אחד מהם עם גג בנוי קשתות אבן, מבני אבן מקושתים ששימשו לבהמות או לאחסון וגם כמה מבני מגורים. החורבה לא נחפרה אז לא ברור מאיזו תקופה היא, אבל הטבע מסביב מקסים אז לא צריך יותר.

www.traktoron-hatsafon.co.il

 

11:00

אילון Room Service

הפוגה קטנה בקיבוץ אילון הסמוך הובילה אותנו למתחם עסקים קטן וחמוד שיש בו חנות יד שנייה, בית קפה, חנות ריהוט, סטודיו לקרמיקה וחנות עיצוב עם סדנאות. מורן רז, מעצבת פנים, פתחה את Room Service שבה היא מציעה לצד מרכולת של אקססוריז לבית בעיצוב קליל שהיא מחליפה מדי כמה חודשים, גם סדנאות יצירה שמשתנות אחת ל… עכשיו אפשר להתנסות בגילוף חותמות, ביציקות בטון דקורטיביות או בהעברת תמונות לעץ. המקום קטן וחמוד והחנות פתוחה בסופי שבוע, יתר הזמן בתיאום: 050-3798939

 

12:30

יקב אכזיב וסדנאות אמנים

וכך הגענו לקיבוץ האחרון להפעם – גשר הזיו. ממש בשולי הקיבוץ נמצא מתחם של סדנאות אומנים שפועל במבני הלול של פעם. יש משהו קסום בפשטות החיצונית של המקום, ומרגע שנכנסים לחללי הסטודיו של האומנים, נפתח עולם ומלואו. תריסר אומנים פועלים כאן, לחלק גלריות שמציגות עבודות למכירה, לאחרים יש מתחמי סדנאות והיצירתיות כאן פורצת מכל קיר דרך ציור, עבודות ברזל ועץ, פסיפס, טקסטיל ועוד. הסטודיו של מרק גוברמן הוא האחרון בשורה אבל הוא משמש גם כיקב והאיש משלב בין שני תחביביו, מלמד ציור ועורך טעימות יין. התכבדנו בבלנד של מרלו וקברנה טעים ועדין, בקברנה פירותי ועשיר וביין קינוח אדום מאוד לא שגרתי, בעל מתיקות מעודנת שהיה טעים טעים ואף זיכה אותו במקום ראשון בכמה תחרויות. ישבנו אתו בנחת סוככים בצילם של עצים גדולים, מול הנוף החקלאי שמעבר לגדר הקיבוץ, משוחחים עם איש נעים שהאומנות חשובה לו אבל גם אוהב יין. מרק מייצר כ-2000 בקבוקים בשנה שנמכרים במקום, וחולם שלאומנות יהיה יותר מקום בתרבות הישראלית.

www.achziv.com

 

14:30

ארוחת צהריים

מי שמגיע למסעדת 'בנחלה', לא מאמין שיש בנהריה עוד חלקות אלוהים שכאלה. בלב הכרך, בשכונות החקלאיות הוותיקות של העיר (רסקו) הוקמה בתוך מטע פקנים מסעדה בטבע. מעניין שגם המבנה הזה שימש בעבר כלול, אבל הוסב בשנת 2006 למסעדה גדולה ויפה, עם חצר ענקית ונהדרת, שחלק ממנה מוקדש למשחקי ילדים ולכן היא ידידותית למשפחות. בנחלה מביאה לקהל תפריט אקלקטי, שמקבץ אליו מנות מגוונות בטעמים שונים וממטבחים שישראלים אוהבים, והמיקס הזה קולע לחך המשותף כך שיש מענה לחובבי בשר, לצמחונים ולטבעונים וכמובן לילדים. כשנכנסנו לגינה, עטפה אותנו אווירה מרגיעה ומשמחת, המרחבים הפתיעו וגם השלווה. ילדים התרוצצו במרחב, משפחה רב דורית סעדה בפנים, ואנחנו התמזגנו עם אווירת הטבע שבחוץ. הבעלים אדית ורן פרידמן ואחיו זיו, מצליחים לשמור על איזון נכון ורמה גבוהה של חומרי גלם. יש קונדיטורית שמכינה את כל הקינוחים במקום, וההשקעה ניכרת בכל מנה. ומה היה לנו? פולנטה פטריות, חציל על טחינה שחורה ועדשים שחורות, בורטה – כדור מוצרלה ממולא גבינת שמן וארוז כמו מתנה, וסלמון עם ירקות. לקינוח הלכנו על עוגת גבינה שמוגשת בגביע יפהפה וטארט לימון. ויש גם יתרון וחיסרון. המקום פתוח בשבת אבל גדוש מאוד לכן כדאי להזמין מקום מראש!

www.banahala.co.il

16:00

פסטיבל ים של גליל מערבי יתקיים בכל סופי השבוע של חודש מאי (חמישי עד שבת), ויכלול טיולים מודרכים, אירועי ספורט ובהם טריאתלון ומשחה אכזיב, מופעים בנקרות, משט סאפים ועוד.
לפרטים והזמנות: www.yamgalil.co.il

 

קצר ולעניין: טעימה קטנה מאזור גדול

סיימנו 24 שעות,

להתראות,

חיבוקים ונשיקות!