24 שעות בכפר גוש חלב (ג'יש): אוכל, טיולים ועבר יהודי

ברום שמגיע ל- 840 מטרים, זוכה הכפר גוש חלב, המכונה בפי תושביו ג'יש, למנות קור בחורף, ובקיץ לאוויר קריר ונעים, אבל החום הפנימי האנושי, יכול להמיס גם לב של אבן. ב-24 שעות התאהבנו בכפר, באנשיו ובנופים המקיפים אותו, הצלחנו לטייל, לחוות ולא פחות מזה לטעום שפע מטעמים אותנטיים. מתחילים.

לגוש חלב יש היסטוריה ארוכת שנים. הוא החל כישוב יהודי קדום בימי הבית השני, ואף הוזכר בכמה כתבים עתיקים אך הבסיס לכפר הנוכחי הונח לפני כ-200 שנה אחרי שרעידת אדמה החריבה כמעט את כולו. היום זהו כפר שדרים בו בכפיפה אחת מוסלמים ונוצרים בהרמוניה יוצאת דופן ומחממת את הלב, והיופי הפנימי מתבטא כלפי היקום באנשים מאיר פנים, פתוחים, ליברלים, חפצי חיים שלום ושלווה. כל מי שפגשנו סיפר על הערבות ההדדית, על התחושה שמדובר במשפחה אחת גדולה, על הקשר החם עם המושבים והקיבוצים מסביב ועל אווירת פיוס שהופכת אותו לכל כך מיוחד. שמענו לא פעם ציטוט מהברית החדשה לפיו 'לא חשוב מה אתה מכניס לפה, אלא מה אתה מוציא מהפה'. ואכן יש בו אחווה ללא הבדלי דת מין וגזע. אולי משום כך מדובר בכפר מבוקש בסופי שבוע כטיול לשבת, אך אנחנו ביקרנו בתחילת השבוע, מלווים בבאשיר סולימאן, תושב ושף שפתח בפנינו גם צוהר לעולם קולינרי אותנטי עשיר.

דילוג לתוכן