כמעט ארוחת צהרים
MOEDER LAMBIC הוא בר בירה וגבינות סופר אופנתי שנחשב מעוז הבליינות ואתר חובה שאסור להחמיץ בטרנד המתהווה. הוא ממוקם במבנה תעשייתי, העיצוב פשוט ויפה, ומביא לקדמת הבמה את הבירות הבלגיות המקוריות ויש המון.
בלגיה נחשבת לבירת הבירה העולמית הבלתי מעורערת והמלכה האם. מייצרים בה למעלה מאלף סוגי בירות בטעמים שונים והמבשלה הגדולה בעולם היא בלגית. בעבר הרחוק הייתה לכל כפר מבשלה והתיעוש גרם לכך שכל המבשלות התעשייתיות היו בשליטה של קבוצה אחת, אבל המהפכה דלעיל טרפה את הקלפים והחזירה את היצרנים הקטנים למיינסטרים כך שבעשורים האחרונים יש תחייה של מבשלות ובבריסל לבדה נפתחו בשנה האחרונה חמש מבשלות. הייחוד של הבירה בבריסל נובע מההרכב הבקטריאלי של המים, לכן הן יותר חומציות ומרירות וזה משפיע גם על השוקולד (אל דאגה גם זמנו יגיע). אגב גם בפורט קולינס שבקולורדו יש הרכב מים ייחודי ותעשיית הבירה שם חוגגת בגדול.
אבל מילה של אזהרה – הבירות הבלגיות מאוד חזקות. אחוז האלכוהול גבוה לכן חייבים (!) לשתות אותן לאט ובהדרגה!
בבר הבירה מוגשות כ-150 סוגי בירות (לפעמים גם יותר), כמאה מהן בחבית ורצועת הברזים לאורך הבר פשוט מדהימה. מדי פעם הם מביאים 'אורחות' מהעולם, לגוון בטעמים. אחד הבעלים הוא ז'אן הומלר, דמות מאוד ידועה בסצנה הקולינרית ממובילי המהפכה הטבעית הבריאה ויועץ לעשרות מסעדות ובתי מלון. הוא צעיר וחביב, ומספר שבחירת יצרני הבירה והמזון נעשית על פי קריטריונים אובייקטיביים של איך הם מכינים ואיפה, וסובייקטיביים הנוגעים לטעם לכן מדובר ביצרנים קטנים מקומיים של בשר, לחם, גבינות, חרדל, יין, בירה וירקות, ובאוכל טרי טרי, לא יקר ונגיש.
ניסיתי כמה מהבירות המיוחדות כמו Lambic שמיוצרת בבריסל בשיטה מסורתית כולל תהליך יישון ארוך ו- Canfillon משקה אדמדם חיוור שמזכיר יין רוזה ממבשלה מקומית. ההיצע יכול לבלבל ולכן הצוות ממליץ בהתאם לטעמים, מתחילים עם הקלילות ומתקדמים וזה חלק מהחוויה. ז'אן גם אומר שלרוב האנשים יש טעם דומה, אז כדאי להיפתח לטעמים חדשים ולתרגל אותם. וכמובן שכדאי ללוות את הבירה באחת ממנות התפריט.
www.facebook.com/moederlambicbrusse