מיקום ארוחת הצהריים תלוי ביום בשבוע בו מטיילים, ולא פחות מזה בהעדפות הקולינריות שלכם. בין אם אתם צמחונים, טבעונים או קרניבורים כבדים, לכל אחד הפתרונים, ולכם מוגשות בזאת שלוש הצעות מנצחות:
הצמחונית – אם תגיעו ביום שישי, תנו קפיצה ל-Chez Natalie במושב נחושה לבראנץ' מהחלומות. נטלי פונטנה אבו עלתה מצרפת והביאה באמתחתה את כל התרבות הקולינרית שעל ברכיה צמחה. אביה היה יינן, בבית הרבו לבשל והיא גדלה עם אהבה למטבח, למדה ואף שימשה כמורה לבישול וקונדיטוריה בפריז. מאז עלתה היא ממשיכה לעסוק באוכל והחל מהפסטיבל הקרוב, תארח מדי יום שישי בבוקר בראנץ' חלומי. המזנון עשיר אך משתנה עם עונות השנה. היו שם ניוקי רבוך, אספרגוס בוויניגרט, טוסט עם ביצה עלומה וסלמון מעושן, פשטידות בטטה ופטריות, פוקצ'ה שמנמנה, מאפה תפוחים וגבינת עזים ועוד. לקינוח הוגש פאי תותים אלגנטי, טירמיסו בגביע ומיני ברולה נפלאים. הבית של נטלי ממוקם בקצה הצפוני במושב ויש ממנו נוף הורס למרחבי עדולם, כך שארוחה משובחת בטאץ' צרפתי מול הנוף הכי ישראלי שיש, עושים את העבודה! https://www.cateringnatalie.com/
הטבעונית – מדי שבת החל מהשעה 12:00, לוקחת נורית הרץ ממושב מטע, קבוצה של 20 מטיילים ברי מזל, לסיור ליקוט וארוחה. לנורית היא שפית טבעונית וסיורי הליקוט בהדרכתה מתקיימים כל השנה, כי בכל עונה התוצרת אחרת. הסיור מתחיל בחלקת היער שבשולי המושב שבו היא מלמדת מה מלקטים ואפילו כמה מותר ללקט. היו שם חוביזה וחסת המצפן, פרכיון וגדילן, גזר קיפח ומרור הגינה. אחר כך חוזרים לחצר ביתה לארוחה מיוחדת של שש מנות מיוחדות וטעימות. על השולחן עלו ובאו רביולי סלק במילוי גבינת שקדים, פטאיר חוביזה, סלט עלים מלוקטים בוויניגרט הדרים, עם תפוז ושקדים, עלי מרוות ירושלים ממולאים בפריקי ברוטב ערק לימון, פסטו סלק וטחינת עגבניות ולקינוח קדאיף קרם שקדים ותותים בסירופ הדרים. הכל היה טעים ומפתיע ובעיקר בריא ומלא אנרגיה של הטבע. רוצים גם סדנת בישול? אפשרי אך בתיאום מראש בלבד, וכך גם הסיור והארוחה. https://www.nura-cooking.co.il/
לקרניבורים בלבד – את אבי ויעל רוזנבוים הכרתי כשעוד פתחו את ביתם לארוחות בשר מושחתות, אבל הגידול בביקוש הוליד את 'נפלאות הגריל הארגנטינאי" בקיבוץ נתיב הל"ה. מדי שבת מארחים השניים לארוחות בשר משובחות ונטולות רסן. אבי שקוע כבר 30 שנה בענייני אוכל והיה בין היתר מזכייני אל גאוצ'ו כך שמדובר באיש של בשר בכל רמ"ח אבריו ושריריו, עם תשוקה בלתי פוסקת לנתח מדמם והיכרות מעמיקה עם מושא תאוותו (לפעמים גם את ההורים). הארוחה כוללת מגוון סלטים ומנות ראשונות ובהן כנפיים, צ'וריסוס וירקות קלויים, ומנה עיקרית מתוך מקבץ לבחירה כמו אסאדו, אנטריקוט, שייטל או סינטה. חלק מהבשר מיובא מארגנטינה, להצדיק את השם המחייב. גם יעל חובבת מטבח ובישול ידועה, עוסקת בתחום שנים רבות ואמונה על הסלטים המרעננים ועל הקינוחים הנפלאים. החוויה במקום אותנטית, הגריל מעשן בלי הפוגה, הבשר נוטף עסיסיות והשמחה גדולה. https://www.facebook.com/grillsarigim/