עיזה פזיזה
משק הצאן הקטן של משפחת צבן במושב טל שחר, עובד כמו פעם ומתכתב עם הסביבה, קצב הבריאה והטבע תוך שמירה על פשטות ועבודת כפיים אלון צבן התחיל אותו מתוך אהבה לחקלאות והתגלגל לתיירות, אך מקפיד לשמור על שיטות גידול טבעיות, והוא מטפל בעיזים, חולב, מיילד ומגבן. כשהגעתי למרכז המבקרים במושב, התקבלתי בקפה עם חלב עיזים (אל תפספסו, זה לא מה שאתם חושבים) ופלטת גבינות, דוגמא לארוחה שהם מגישים במקום כל השבוע. טעמתי את שחר (ממשפחת הסנט מור), את פקה (בסגנון פקורינו), את היוגורט הטבעי (טעים!) ויוגורט בטעם ריבת חלב, שאפילו אותה הם מכינים. אחר כך ביקרנו בדיר שהיה מלא גדיים צעירים מההמלטות האחרונות. הם כל כך מתוקים וידידותיים אז אפשר ללטף בכיף! במרכז אפשר ליהנות מסיורים וסדנאות גיבון (בתיאום), ארוחות קלות וחנות שרק בה אפשר לרכוש את התוצרת המשובחת.