שייט
כדי ליהנות מהאי צריך לצאת ממנו. נשמע פרדוקסלי? כן ולא. אחת ה'חובות' התיירותיות בלפקדה היא לחוות את האי מבחוץ ולחזות בו מהים אל היבשה באמצעות שייט. למה? כי ככה מגיעים למקומות קסומים שלא ניתן להגיע אליהם אחרת ובהם איים קטנים אבודים, חופים לבנים מנותקי גישה ומפרצונים מרהיבים שיופיים מתגלה כך במלוא הודו. העיר נידרי (NIDRI) השוכנת במרכז רצועת החוף המזרחית, מהווה נקודת יציאה פופולארית לשייט ויש לה מרינה גדולה שבה עוגנות ספינות תיירים בינוניות וגדולות, אך יש בה גם מעגן ליאכטות להשכרה או פרטיות, חלקן סופר מפוארות.
מכאן יוצאים שני מסלולי שייט פופולאריים מהם תוכלו לבחור או לעשות את שניהם – יום אחר יום.
מסלול מערבי – כולל שייט לחוף הדרום מערבי של לפקדה, רצועה שיש בה חלקים בלתי נגישים בעקבות רעידת אדמה שהתרחשה באזור לפני כמה שנים וגרמה להרס תשתיות (חלקן טרם שוקמו). כדי להגיע ליעד הראשון, שטים כשעתיים (קצת קשוח לבעלי קיבה רגישה), חולפים על פני פינות קסומות לאורך החוף המזרחי והדרומי ומגיעים לחוף אגרמני (EGREMNI). יש משהו מרתק ומרגש בשייט לחוף מנותק, שבו עולות הספינות אל החוף ומקיאות אליו את הנוסעים שיורדים שיכורים מצבע המים. כבר מרחוק אפשר לראות שצבע המים כאן לא דומה לשום דבר אחר, וגוון התכלת המיוחד, שקשה למצוא לו מילים מתאימות, פשוט מהפנט. במשך שעתיים שבהן שהינו בחוף, לא יכולנו להסיר מבט או להפסיק לצלם. קסם של הטבע. אחד ההסברים אולי נובע מהעובדה שהרצועה המערבית עשויה מסלע קירטון לבן וכך גם החופים לבנים וצחים כמו קצף הגלים. את החול מחליפים כאן חלוקי נחל בגדלים וצורות שונות, לבנים ובוהקים ושובים את הלב. בואו בנעלי ים או סנדלי שורש, או שתתמסרו לרפלקסולוגיה של הטבע.
מכאן שב למעשה המסע לנידרי אך בדרך עוצרים לשחייה בים מול חוף פורטו קציקי (porto Katsiki) הסמוך, אחד החופים הפופולאריים באי, שתמיד גדוש אנשים ויפה בדרכו שלו, ובהמשך יש עצירה נוספת באחד החופים הנוספים בדרום מזרח האי, חוף שבו האבנים צבעוניות ולמים יש גוון טורקיז צלול ונקי.
מסלול מזרחי – כולל ביקור בקבוצת איים שכנים שהם חלק מהיחידה האזורית של לפקדה, ובחופים שלהם. בנתיב הזה יש יותר תחנות עצירה, זמן השייט קצר יותר והים רגוע יותר. התחלנו בשייט לתוך מערה גדולה ששימשה מסתור למלחים במלחמת העולם השנייה. אחר כך קפצנו למים מהסירה סמוך למפרץ סלעי קסום. התחנה הבאה הייתה באי קסתוס (KASTOS) שמכונה האי האבוד. באי חיים היום כ-30 תושבים בלבד, ויש לו מרינה קטנה שבה עוגנות יאכטות וסירות שמבקרות בו. זהו אי קטן ומלא חן שאפשר לשוטט בו מעט, לשבת בבית קפה או מסעדה וליהנות מהשלווה. אחרי הביקור עצרנו בשני חופים נוספים לשחייה, ובחזרה חלפנו על פני אי אבוד נוסף ועל פני סקורפיוס (SKORPIOS) האי של אונסיס איל הספנות היווני שנמכר בשנת 2013.
לכל שייט שתבחרו אל תשכחו להביא אתכם בגד ים ומגבת, מזון ומים להפסקת צהרים. יש ספינות שמספקות שמשיות לחוף, ברבות מהן יש קיוסק קטן עם משקאות, כריכים וגלידות ובאי האבוד קסתוס יש כאמור שירותי הסעדה שונים.