צמוד לגבול הקיבוץ מצפון, זורם נחל בצת, אחד ממסלולי הטיול הכי יפים שיש לאזור להציע ויש לו סיפור הצלה מרגש. מסלול הטיול שמסומן כחול, מתחיל מול מפעלי גרנות הגליל (כשלושה קילומטרים מזרחית מהקיבוץ) והמסלול קווי אז מומלץ להקפיץ מכוניות. השביל מוביל לחניון ובפינה המערבית תראו שלט המכוון לחורבת דנעילה, קחו כמה דקות לטיול רגלי מעגלי בשביל אדום שמוביל לחורבה יפהפיה מהתקופה הרומית ביזנטית. כשתראו את קירות האבן המסותתים, את בית הבד והמפריכה – סימן שהגעתם. מוזמנים לשוטט במקום המפתיע הזה שטובל בתוך חורש קסום. השביל האדום יחזיר אתכם לחניון.
מכאן מתחיל מסלול נחל שרך שמתחבר בהמשך לנחל בצת כשהמסלול במגמת ירידה מתונה. הנוף של הגליל המערבי יפה כל השנה. בחורף הוא נצבע בירוק עז ומתמלא בשלל פריחות של רקפות כלניות עירית גדולה ועוד. הצעידה היא בתוך חורש ים תיכוני אופייני, מלא חן ומסתורין, שנעים בזכות הצל, אפילו בקיץ. כשפוגש השביל את נחל שרך הוא נמשך לאורכו פעם בשוליו ופעם בתוכו. התחנה הראשונה המעניינת היא מערת שרך, מערת נטיפים קטנה שהיא אטרקציה. בקירות ובתקרה אפשר לראות את טפטוף המים ואת הנטיפים והזקיפים שנוצרו בה. בחורף מקננים בה עטלפים ואסור להיכנס, אחרת אפשר לבחור בביקור קצר או ארוך. הקצר נכנס פנימה חוצה אולם מרכזי ומסתיים ביציאה סמוכה אחרת, הארוך ממשיך דרך האולם המרכזי שבקצהו מטפסים על הסלע באמצעות יתדות, ומשם זוחלים על ארבע כ-200 מטרים וחוזרים למסלול מדרך עוקפת.
ממפגש הנחלים הרחב, זורם נחל בצת מערבה, וכעבור דקות הליכה פוגשים מים באפיק הנחל – אלה הם מעיינות כרכרה. בעבר שפעו המעיינות בנחל והטבע לבלב, אבל שאיבות יתר של חברת מקורות גרמו לירידה בספיקה שהלכה והחמירה במשך כעשור עד שהנחל התייבש. תושבי הקיבוץ וארגונים ירוקים נאבקו להצלת הנחל וערכי הטבע שבו, והפתרון היה הזרמת מים מצינור. אבל גם זה לא עזר כי כמות המים לא הספיקה להזין את הנחל לכל אורכו והוא המשיך להתייבש.
בשנת 2017 התייבשו ומתו כמה מעצי הדולב המזרחי שהפכו לסמל של הנחל בגזעיהם העבותים הגוליתיים וברשות הטבע והגנים הוחלט להניח צינור בעל ספיקה גדולה יותר ומאז אוגוסט 2018 מוזרמים לנחל מים רבים שהצילו אותו מכליה. בדרך ניתן לראות כמה מעצי הדולב שלא שרדו את הבצורת וגוועו אל מותם, אבל גם ליהנות מאלה שהתגברו עליה, מנוף ענפיהם היפה, מגובהם הרם, מהגזע הרחב ומנוכחותם המרשימה. לאורך המסלול יצרו המים בריכות קסומות, מפלונים רכים והפיחו בטבע חיים חדשים. המסלול הקצר מסתיים במפגש עם סימון שבילים שחור שעולה חזרה לחניון בפאתי הקיבוץ. אפשר להמשיך במסלול הארוך שמסתיים באזור המשאבות כקילומטר לפני המפגש עם צומת הכניסה למושב יערה.