טחנת קמח הארץ
טרנד האוכל הגיע גם לטחנת קמח הארץ שכחלק מהגל ייסדה שורת סדנאות אפייה מגוונות. אמנון ברזין, הבעלים, מספר על סדנאות של לחמים מכל העולם כולל בגטים צרפתיים וכן לחמי מחמצת שהם המילה האחרונה בזרם של התזונה הבריאה. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב אך גם לאנשי מקצוע והוא גם מארח אופים מן העולם שמעבירים השתלמויות בנושאים שונים. בטחנה נטחנים כמה סוגי קמח, יש יבוא של קמח וחומרי גלם מיוחדים וכמובן מכירה לקהל. מי שמגיע מקבל הסבר ואפשר לראות מבעד לזכוכית השקופה את מטחנת האבן המסורתית אבל גם את המטחנה המודרנית. בימי הפסטיבל יערכו בימי שישי הדגמות של אפייה כולל כיבוד קל שעיקרו מיני לחמים ומאפים לצד מטבלים.