אחת החוויות מימקא נוגעת לרב תרבותיות שבה, שמתייחסת בשוויון לשלוש הדתות, אבל ירושלים מורכבת יותר ויש בה מגוון דתות ועדות עם מנהגים, מסורות, חגים ותרבות שונים. לפני שנתיים, זיהו את הפוטנציאל שלושה חברים: ענבל גוטסמן, טלי יסייה וניר כהן, שהחליטו לציין את רצף החגים שמתקיימים בסוף השנה האזרחית (נובמבר דצמבר וינואר), בסדרת אירועים שעיקרה סיורים ומפגשים בבתים. ההצלחה הייתה מרשימה ומאז מציעים בעמותה, לכל דיכפין, לחגוג את השונות, להכיר את השכנים, להתוודע לאוכלוסיות השונות ולהבדלים שבהן, כי בסופו של דבר מפגשים בלתי אמצעיים בין אנשים, מסירים את חומות הפחד ומשנים עמדות מהותיות.
סיורי העמותה עוקבים אחר חג הסיג האתיופי, הולדת מוחמד, חנוכה, כריסמס, נוביגוד ועוד. כל סיור הוא עולם ומלואו, רובם מתמקדים בעיר העתיקה שהרבה פעמים נתפסת כתפוח אדמה לוהט, אבל יש גם כאלה שסובבים אותה. אחד הסיורים המרתקים לישראלים הוא במרכז למורשת בני מקרא שברובע היהודי, שבו גם בית כנסת קראי. את הסיור מעביר אבי יפה, הקראי היחיד בעיר העתיקה שהוא אדם מרתק ונחוש. אני מודה שהביקור הזה היה מטלטל במובן מסוים משום שגישת הקראים ליהדות היא יותר ליברלית ושוויונית מהגישה הרבנית, ומי שסקרן ופתוח, ייהנה מהסיור ומהמקום.
גם הרובע המוסלמי מארח סיור בעקבות הסופים שהם אלה שזיהו את החשיבות של האירועים בקהילה והפכו את יום ההולדת של מוחמד לחגיגה של מצעד שירה וריקודים. את הסיור הדריך דר' אנואר בן בדיס, איש נעים ומרתק, בעל ידע רחב שסיפר על המסדר הסופי, מקורותיו, הלכותיו ומנהגיו. בין היתר הכרנו את המאכלים המאפיינים בחגים, ואת חלקם גם טעמנו בסמטאות העיר העתיקה. הסיור נמשך למעלה משלוש שעות. הוא התחיל בשער שכם והסתיים במרכז הבין תרבותי שמחוץ לשער ציון.
https://openholidays.co.il